“Магазин “Обичам те” – с наградата за международен късометражен филм

Match Frame Studio Ltd

юли 28, 2015

Голяма и неочаквана радост обзе сърцата на екипа на Match Frame Studio в мига, в който беше  обявен пред многобройната публика, изпълнила залата на Тeatro Cine Juventut в град Хервас, област Екстрамадура, Испания, по повод връчването на призовете.

Режисьорът на филма, Пламен Николов попита от сцената, защо церемонията не е на български, за да може екипът ни да разбира какво се случва. Испанците много се смяха, когато им бе обяснено, че това е шега. Голямо шоу стана, защото режисьорът говореше на български, брат му Момчил Николов в ролята на преводач, превеждаше на английски, а човек от екипа на “Ел Novelisimo ” превеждаше на испански за хората в залата. Въпреки трудния превод Пламен сподели, че не просто ще вземе наградата, а ще я използва и като вдъхновение, за да продължи да прави кино в България.

Имаше и още неща, които искаше да сподели българският творец с испанската публика, но му прошепнаха: “Хайде, кажи вече “Грасиас!”. И така с едно голямо “Мучас грасиас” и бурни аплодисменти, всичко завърши благополучно.

Благодарим на всички, които помогнаха за реализирането на нашата мисия в Испания и за популяризирането на българското кино извън пределите на родината и специални благодарности на семейството на Ралица Цветанова – директор на Българското неделно училище „Бачо Киро“, Алкоркон, Мадрид.

Match Frame Studio благодари на НФЦ и на всички талантливи и симпатични хора участвали в сътворяването на филма, защото това е награда за ЦЕЛИЯ ЕКИП! Премиерата в България още не се е състояла, защото досега винаги липстваше представител на творческия екип. Гледаме вече към септември, когато ще направим представянето на родна земя, премиера, но вече с награда! Класика!