Рекламно видео по време на изолация?

Match Frame Studio Ltd

март 26, 2020

Във времената на принудитена изолация заради Covid19 e почти невъзможно заснемането на рекламно видео – процесът задължава да се работи с екип, а събирането на много хора в малко пространство е нещо, което всички избягваме. Но как компаниите да изпълнят рекламните си стратегии? Как да не спрат меркетинговите си кампании и да не пускат нови видеа в социалните мрежи? Има начин.

Живеем в дигитален свят пълен с възможности, а пандемията не трябва да спира развитието. Адаптивността е едно от най-важните качества в бизнеса. За постпродукциятана едно видео е ясно, че може да се извършва „изолирано“, комуникацията да е през интернет или чрез телефонни разговори, но какво да правим с осигуряването на заснет материал. Ние, от Match Frame Studio Ltd предлагаме следните антикризисни варианти за реализация на рекламни видеа:

1.Видео от сток кадри (stock footаge) – всяко послание може да се олицетвори по различни начини. В случая можем да изберем най-подходящите и ефектни кадри от интернет видео банките, от които да монтираме перфектното видео. Дикторският текст ще бъде записан дистанционно, музиката ще бъде закупена, а цялата комуникация ще бъде през интернет;

2. Видео от вече заснет материал – Match Frame Studio съхранява суровия материал на всички свои клиенти. Или им предоставя начин те да го съхраняват. Много рядко нещо се трие. Това позволява използването на „суровите“ видеокадри с различни цели години наред. Могат да се монтират различни видеа за същия бизнес, но с различна цел. Най-скъпото перо в една видеопродукция, обикновено е снимачният период. Грехота е да се трие след премиерата на основното видео! С един по-различен видеомонтаж и диктор могат да се направят чудеса.

3.“One-man-show” или заснемане на разписани кадри само от оператор – в този случай той работи сам въз основа на разписан списък (от режисьора) от кадри, които трябва да се заснемат – може да заснеме интервю сам, да работи в малко студио, да снима пейзажи, натюрморти и др. примери, които не изискват наличието на специализиран екип.

4.Анимация – това винаги е удачно решение в сегашната ситуация.

Видео, създадено на базата на варианти 1,2,3 и анимация – може би това е най-добрия вариант за създаването на видео по време на извънредно положение. Тук имаме повече свобода и разнообразие на изразните средства и всяка себеуважаваща се компания трябва да не се страхува от това „странно“ създаване на своето рекламно видео.

Тук прилагаме видео, заснето с минимален екип, без участието на хора пред камера (ако не се брои ръката, която се е мила преди всеки кадър 😉