Светлин Наков: „Имам мисия и горя в нея!“

Match Frame Studio Ltd

ноември 8, 2020

За повече от 10 години комуникация с бизнеса в България и над 15 години работа в национални телевизии не бях срещал човек с толкова ярка, емоционална и ясно дефинирана мисия като на Светлин Наков: „Имам мисия и горя в нея, това е образованието…Сегашната ни образователна система е крайно неефективна…Бизнесът иска можене, а не дипломи.“. Няма да ви преразказвам интервюто, защото можете да го видите тук.

В световен мащаб успешните компании и хора са с ясна и ярко определена мисия. Тя се превръща в пътеводна светлина за тях и ги зарежда с енергия. Дава им смисъл и отговори на всички въпроси. А това е така, защото тази мисия не е просто табела или остроумен слоган, който тези инстритуции или личности са залепили на идентичността си. Мисията е порив на сърцето.

Няма да давам за пример Apple и Мicrosoft. Има доста изписано за тях като за едни от най-успешните компании в света, водени от хора с пулсираща мисия. Аз ще дам за пример българина – Светлин Наков.

Видеото със Светлин е част от поредицата ни „Лицата на бизнеса“, в която разкриваме кои личности стоят зад успешните брандове. Воала!