Силата на историите в маркетинга …

Match Frame Studio Ltd

декември 14, 2023

и защо разказваме историята на Hitachi Solutions Bulgaria?

Бизнесът ползва видео историите като силно оръжие в своята маркетингова стратегия. Във времена, когато потребителите търсят по-лични и емоционални връзки с марките, видео форматът е идеалният начин за разказване на истории. Ето историята за основаването на Hitachi Solutions Bulgaria разказана от нашата камера.

Адриана Бейли е генерален мениджър на компанията за България

Силата на историята е в това, че тя създава емоционална връзка с аудиторията. Когато бизнесите споделят своите ценности, предизвикателства и успехи през призмата на историята, те създават автентична връзка със зрителите, които могат да се превърнат в лоялни клиенти, партньори и дори служители на фирмата.

Видео историите се приемат по-лесно от потребителите, което прави този формат идеален за въздействие в света на маркетинга. Зрителите могат да се потопят в брандовата история, без да се чувстват претоварени с информация. Освен това, видеото лесно се споделя в социалните мрежи, което допринася за по-широкото разпространение на брандовите истории.

От маркетингова гледна точка, видео историите представляват несравнимо средство за привличане на внимание и изграждане на връзки с клиенти и партньори.

Екипът на Hitachi Solutions ни се довери и буквално се остави в нашите ръце да построим и режисираме историята. Разбира се, че инсценирахме ситуации и служителите влязоха сериозно в ролята на …самите себе си. И всичко това в името на добре разказаната история само в кадри – без задкадров глас и уточнаващи надписи… е, има два.

А ето историята на Hitachi Solutions разказана в един от епизодите на нашия подкаст „Лицата на бизнеса“

И за накрая – снимките на видео действат страхотно и сплотяващо на екипа, защото това е една много интересна и забавна игра. 100 % team building!