Как бе реализирана най-новата реклама, която в момента се излъчва по NOVA и DIEMA?

Match Frame Studio Ltd

януари 20, 2020

Вероятно мнозина от вас все още не са я засекли, защото рекламата стартира на 15.01.2020 година. 

Тя е за нашия клиент Премио Травел, туристическа агенция, която предоставя самолетни екскурзии до топ дестинации, на топ цени.

За българския телевизионен пазар тази видеореклама е инцидент, защото, замислете се – виждали ли сте реклама на туроператор по телевизията преди?

Собственикът на Премио е Мартин Пашингер ( това е човекът, който виждате в самата  реклама) е млад и амбициозен австриец с осем бизнеса по целия свят.  В България Премио е от три години, а в Полша от десет. Мартин успява да договори с партньорите си екзотични дестинации и да постигне много приемливи цени за българина. 

Мартин е страстен пътешественик и ако гледате интервюта с него ще се убедите, че той не просто предлага екскурзии като бизнесмен, а искрено жадува да опознае този свят. За него това е източник на вдъхновение и положителни емоции!

В началото на проекта обсъдихме над 7 концепции за реализация на рекламния спот, но се спряхме на настоящата – просто тя отразяваше най-точно същността на Мартин и на неговия бизнес.  

Колко собственици на бизнеси ще видите в самите реклами на тези бизнеси (не говоря за корпоративните клипове )? Аз поне не съм виждал. Заедно решихме, че това ще бъде най-въздействащо и за самия зрител – да излезе с личността и убежденията си самият собственик и да говори директно на аудиторията. Освен това Премио Травел е нова компания за българския пазар и е нормално първата им телевизионна реклама да е тип „запознаване”.  

Целият ни екип бе очарован от това как стои на камерата Мартин! Като истински актьор (прилича малко на младия Ралф Файнс). Трудно български шеф на фирма ще има смелост за застане пред камерата и да се държи свободно. Не искам никого да обиждам, просто народопсихиката на българина е тип „за се скрия ако може”. Аз си го обяснявам с петвековното турско робство, но това е друга тема.

Защо Мартин говори на немски в рекламата? Решихме да не го дублираме на български, защото ще стои изкуствено. Ще стои като поредната чуждестранна реклама, която е дублирана на български, а това щеше да понижи нивото на доверие в зрителя.  Освен това, позиционирана в рекламния блок на телевизиите, тази реклама ще „стърчи”, ще предизвиква внимание с оригиналния немски език. Дори ще стряска!

Българинът изпитва респект пред всичко, което е „made in Germany“. Когато е ясно, че зад продукт или услуга стои германец,  той вярва безусловно. Още една причина Мартин да говори на родния си език в българска реклама.

Благодарим за добрата комуникация с екипа от българска страна – генералният мениджър Емил Абазов и маркетинг мениджърът Моника Младенова.

Дали сме били прави за всички тези неща? Тази ще успеем да привлечем вниманието на зрителите и да ги превърнем в потенциални клиенти на Премио Травел, предстои да разберем.