Направихме 3 D анимацията за рекламния клип на Semana

Match Frame Studio Ltd

юни 17, 2020

Рекламната агенция Ficosota се обърна към нас за постпродукцията на телевизионен спот за Semana. Наше дело са 3D анимациите, ефектите и надписите. Крайният резултат е вече в телевизионния ефир!

Горният клип е пример за 3D анимация. Match Frame Studio прави 2D анимирани видеоклипове в различни стилистики. Тези клипове са известни в интернет пространството като explainer video. Прилагаме за пример едно от видеата, които направихме за DHL като поредица за техния сайт:

Паралелно с 2D или 3D анимацията се подготвя и задкадровия глас (voice over). Има вариант видеото да не се нуждае от такъв, когато визията е достатъно изчерпателна или има и насочващи ключови написи. Когато сме решили, че видеото ще има и задкадров глас, това ни отвежда до няколко избора – мъжки или женски? Български или чуждоезичен актьор ще ползваме за аудиозаписа? Ние имаме база с данни от артисти в тази сфера и можем да предложим разнообразие от гласове на почти всички езици. Изборът на глас зависи от чисто маркетинговото ни проучване – кой е нашият пазар и на кого искаме да кажем нещо?

Обикновено клиповете тип „explainer video“ са посветени на това да разкажат, кратко и сладко, за определен продукт или услуга – както ги наричаме ние продуктово видео.

Те са изключително предпочитани, защото след като се установи една стилистика и когато се влезе в нея можеш да обясниш или разкажеш абсолютно всичко, защото за анимацията няма нещо невъзможно. Всичко, което можеш да си представиш – може да се анимира! В 2D или 3D реалност, а стилистиките и в двата варианта са безброй!