Пет фактора за ефективно корпоративно видео

Match Frame Studio Ltd

март 15, 2019

Тук ще представим една от нашите продукции – корпоративното видео за компанията Green Path. Един снимачен ден, добра предподготовка, разпределяне на ролите и готово! След седмица видеото беше завършено…

Но, предварително определихме кой от екипа за какво ще говори, разпределихме ролите, подадохме насочващи въпроси на всеки един участник. Хората застанаха пред камерата със самочувствие и спокойствие относно това, за което ще говорят. Не правихме много репетиции и дубли за да не се загуби спонтанността и искреността при отговорите. Инсценирахме моменти, в които се вижда стресът и паниката, когато човек попадне в ситуация, в която компанията може да помогне. Ето и самото видео:

Клипът бе ориентиран към това какви проблеми решава екипът на GREEN PATH и как улеснява бизнеса и живота на други компании, а не колко са добри и страхотни професионалисти служителите. Често в корпоративните видеа започва едно самохвалство, ненужно никому.

Заснехме и отзивите на реален техен клиент – Гергана Маркова от EGT- INTERACTIVE . Те по-късно също станаха наш клиент и до седмица ще е премиерата на пет техни HR-клипа. То така става в живота! Човешки взаимоотношения проблясват в бизнеса! Шегувам се. Всички взаимоотношения са човешки – H2H (human to human), не B2B или B2C, въпрос на съзнание.

Под наш натиск и заплахи, ето и какво сподели Лили Панайотова, съосновател на GREEN PATH, за съвместната ни работа:

“ За нас бе привилегия да работим с Match Frame Studio. С екипа на студиото снимахме първия си корпоративен клип, което бе истинско предизвикателство за нас. Не знаехме какво се очаква да правим, как да се облечем, какво да говорим, … нищо.

С тяхна помощ, водейки ни във всяка наша крачка, ние успяхме да направим заедно видео, което да покаже в най-голяма степен нашата компания, екипът ни, кои сме. Ще препоръчаме с ръка на сърцето Match Frame Studio, които са изключителни професионалисти и искаме да им пожелаем успех във всички бъдещи проекти! “

Благодарим Лили! А сега можем да обобщим, кои са петте важни фактора (или въпроса), които трябва да присъстват в една ефективна видеовизитка на компанията ви:

Първо: Кои сте? (кратичко, моля)

Второ: На кого вашият бизнес помага? За кого е посланието ви? На кого говорим?

Трето: Как помагаме?

Четвърто: Доказваме, че можем да изпълним обещанията си. Отзив на ваш клиент, който гарантира за вас.

Пето: Призив за действие към зрителя! Какво искаме зрителят да направи след като гледа видеото?

Това е. GREEN PATH – стъпка в правилната посока! Благодарим за доверието.